Jasper Cillessen ©Pro Shots
Jasper Cillessen maakte woensdag een zeer sterke indruk in het Nations League-duel met Italië. Sander Westerveld vindt hem in potentie de ‘perfecte doelman’ voor het Nederlands elftal, maar is er niet helemaal gerust op.

“Ik ben er heel blij om dat Cillessen zo goed speelde”, zegt Westerveld in de talkshow van Voetbal International. “Hij stond toch onder druk en ter discussie. Op dit moment is het heel moeilijk. Bij Krul ging het er op een typisch Nederlandse manier over dat hij twee keer een bal wegschopte, maar hij deed het goed. Hij speelt nu in het Championship, dat is toch een hoog niveau.”

Krul kreeg in de oefeninterland tegen Mexico de kans van bondscoach Frank de Boer, maar tegen Bosnië en Herzegovina en Italië stond Cillessen weer onder de lat. “Cillessen is in potentie de perfecte Nederlands elftal-keeper”, stelt Westerveld. “Alleen is aan het begin van het seizoen op de bank zitten misschien nog niet zo erg, maar een heel seizoen kun je dat eigenlijk niet gebruiken”, doelt hij op de reserverol van de oud-Ajacied bij Valencia.

BRONVoetbalprimeur
Vorig artikelAjax verrast en legt transfervrije Nederlandse keeper (30) tot einde seizoen vast
Volgend artikelOnana realistisch: ‘Iedereen denkt dat we zomaar even de finale halen’