Andre Onana tegen Liverpool ©Voetbal Primeur
Andre Onana leeft vol vertrouwen toe naar de wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Ajax in de Champions League. De Amsterdammers gaan naar Italië om te winnen, zo geeft de Ajax-sluitpost aan.

Onana is niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten na het verlies van vorige week tegen Liverpool (0-1). “Omdat dit voor mij geen optie is. Ik zie ons doorgaan. En dat is ook gewoon nog mogelijk”, stelt hij in gesprek met De Telegraaf. “We gaan naar Italië om te winnen. Ajax is een grote club en wij hebben als spelers enorme ambities. Dus zullen we er alles aan doen om de drie punten mee naar Amsterdam te nemen.”

Ondanks de nederlaag heeft Onana een goed gevoel overgehouden aan het duel met Liverpool. “Als we zo spelen als tegen Liverpool én de kansen benutten, kunnen we iedereen verslaan. Ik ben niet bang voor Atalanta, maar verheugd tegen ze te mogen spelen.” Eenvoudig gaat het echter niet worden, weet de keeper. “Het verschil met twee jaar geleden, toen we de halve finale bereikten, is dat destijds niemand iets van ons verwachtte. Nu denkt iedereen dat we zomaar even de finale halen.”

Kwaliteitsspelers
In het succesjaar van Ajax in de Champions League had de club uit Amsterdam de beschikking over Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, afgelopen transferperiode vertrokken Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Sergiño Dest. Ook zonder deze jongens is een succesverhaal mogelijk, stelt Onana.

“Natuurlijk zijn we met Van de Beek, Ziyech en Dest kwaliteitsspelers kwijtgeraakt, maar er zijn met Antony, Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Sean Klaiber ook goede nieuwe jongens bijgekomen. Normaal gesproken kost het tijd om die in te passen, maar die tijd is er niet. Daarom is het fijn dat die jongens er direct staan”, sluit de sluitpost af.

BRONVoetbalprimeur
Vorig artikel“Cillessen speelde goed, hij is in potentie de perfecte Nederlands elftal-keeper”
Volgend artikelAls keeper én als mens ontwikkelen